Най-слабо представящият се отбор в тазгодишното издание на турнира Лига Европа изглежда е словашкият Слован Братислава. Снощи срещу Спарта Прага тимът допусна третата си загуба в груповата фаза от три мача и още няма точка. Освен това головата му разлика е 0:10. 

Колкото и черни да изглеждат тези краски, те се прибавят и към предишния актив на клуба в този турнир, а това му отрежда да се нареди сред антирекордите в турнира. Слован вече има 9 поредни мача без победа в групите на Лига Европа, с което се изравни с родния ЦСКА и румънския Стяуа на дъното на тази класация. 

Евентуалната възможност това неособено престижно постижение да бъде подобрено притеснява наставника Йозеф Хованец. Затова той призова играчите си да не го допускат. Следващата им възможност е срещу Спарта Прага в Чехия след две седмици. 

"Самият факт, че можем да запишем името си срещу такъв антирекорд, трябва да кара момчетата да се раздадат докрай. А и головата ни разлика от 0:10 е доста притеснителна. В интерес на истината, нападателите ни рядко бележат и изглежда не са гладни за голове. Новите попълнения не се вписват и ще трябва да работя с този материал", сподели Хованец. 

Иначе ЦСКА записа тази своя негативна серия след участията си в групите на турнира Лига Европа през 2009 и 2010 г. Те я прекъснаха с победата над Рапид във Виена, която продължава да е единствената им в тази фаза на този турнир. От нея насам "червените" нямат победа в Европа въобще.