Двама българи разтрогнаха договорите си със своите азербайджански клубове и могат да преминат в нови отбори със свободен трансфер. Става въпрос за бившия национал и капитан на Литекс Живко Желев, чийто договор с Интер (Баку) беше прекратен, както и за Радомир Тодоров, който напуска Хазар-Ленкоран.

Старши треньорът на Интер (Баку) Кахабер Цхададзе обяви списъка с играчите, на които няма да разчита през пролетта и те са четирима- двама местни и двама легионери. Освен българския централен защитник Желев, който дойде през лятото от румънското първенство, си тръгна и бразилският нападател Соуза.

Румънският старши треньор на Хазар-Ленкоран Мирча Редник пък оповести имената на четирима чужденци, чиито договори вече могат да се смятат за прекратени. Това са хондурасецът Алан Лалин, българският ляв бек Радомир Тодоров, както и двама румънци, пише БТА. Според местната преса, разчистването на Редник е свързано с евентуалното привличане на нови трима негови сънародници.

Освобождаването на Радомир Тодоров пък се смята за изненадващо заради доброто му представяне. Според някои медии, няма да бъде учудващо, ако бившият футболист на Спартак (Варна) и бургаските Черноморец и Нефтохимик може да се озове в Нефтчи (Баку).

Хазар-Ленкоран е на 2-о място в класирането с 40 точки, с 1 по-малко от лидера Нефтчи.