Отборът на българския нападател Мартин Петров Еспаньол загуби с 0:2 гостуването си от 27-я кръг на Примера дивисион срещу Райо Велекано. По този начин „лос перикитос“ прекъснаха добрите си изяви от последния месец и половина. Възпитаниците на Хавиер Агире натрупаха солиден брой победи в последните срещи, като записаха само една загуба срещу Атлетико Мадрид и едно равенство срещу Валядолид.

Българският нападател не успя да помогне на своите, след като влезе като резерва в 71-ата минута и престоя на терена близо 20 минути.

Резултатът бе открит в 9-ата минута, когато Алехандро Домингес се възползва от хубав пас на Лео Карило и се разписа за 1:0.

Еспаньол се опита да отговори, като с хубави прояви се открои Серхио Гарсия, който на няколко пъти отправи опасни удари към вратата на Рубен.

През втората част двата отбора си размениха по още няколко атаки, като в определени епизоди от срещата Велекано имаше превес. Опитите на футболистите на Хемес да удвоят преднината си дадоха резултат в 77-ата минута, когато Жорди Фигурес намери добре отлично включилия се Пити, който остана сам срещу вратаря и със сетни сили отбеляза за 2:0.

Любопитен факт е, че това бе първи домакински успех за Райо над Еспаньол от 1999 година насам.

В момента тимът на Мартин Петров заема 13-та позиция с 32 пункта в актива си. Райо Велекано е 8-ми с 41 точки.