Кошмарен дебют в Бундеслигата направи българският национал Илиан Мицански. Нападателят на Кайзерслаутерн се появи като резерва, но неговият тим загуби с 0:5 като гост на намиращия се в отлична форма Борусия Дортмунд. Въпреки силната си игра по време на предсезонната подготовка, Мицански едва в този пети кръг получи шанс за изява. Той влезе в 61-та минута, на мястото на Ервин Хофер, но за половин час не успя да промени играта на Кайзерслаутерн.

До този момент „лаутерите” вече изоставаха с 0:2, след като Лукас Бариос в 31-та и Кевин Гроскройц седем по-късно, се бяха разписали във вратата на Зипел.

Матс Хюмелс с глава покачи на 3:0 за Борусия в 65-та минута, а след още десет минути Роберт Левандовски направи разгрома на Кайзерслаутерн очебиен. С второ попадение в мача, в 88-та минута Бариос оформи и крайното 5:0 в полза на тима от Дортмунд.

Борусия категорично превъзхождаше опонента си, като владееше топката в по-големи периоди от двубоя, и имаше много повече възможности за гол, като оползотвори само около четвърт от тях.

В друг мач от петия кръг на Бундеслигата, Шалке най-после взе точка за новия сезон. „Кралскосините” се наложиха като гост на Фрайбург с 2:1, след като в първите четири срещи претърпяха поражения.

Иван Ракитич откри за Шалке още в деветата минута, но точно час по-късно Папис Демба Сисе изравни резултата. Златният джокер за гостите се оказа Клаас-Ян Хунтелаар, който отбеляза победния гол в 87-та минута. Фрайбург не успя да направи и финален щурм, след като в последните минути от двубоя остана с човек по-малко, заради червения картон на Ивица Банович.

В останалите срещи от Бундеслигата в сряда:

Хамбургер – Волфсбург 1:3

Байер Леверкузен – Айнтрахт Франкфурт 2:1

Борусия М`гладбах – Санкт Паули 1:2

Нюрнберг – Щутгарт 2:1