Партизан Белград с Иван Иванов в редиците си не успя да надскочи себе си срещу Интер и загуби с 1:3 на свой терен. По този начин „нерадзурите“ си гарантираха класиране в елиминационата фаза в Лига Европа в компанията на Рубин Казан, който по-рано победи Нефтчи с 1:0.

Българският национал остана на терена през целия мач, но носи вина и за трите попадения на италианския гранд.

С два гола във вратата на Никола Петрович се отчете Родриго Паласио, като при всяко от тях решителният пас даде Фреди Гуарин. Колумбиецът пък сам реализира последния гол след подаване на резервата Антонио Касано.

Наставникът на Интер Андреа Страмачони подходи изключително сериозно към мача, като даде почивка единствено на Валтер Гаргано и Диего Милито. Вместо тях на терена се появиха Габи Мундигай и Марко Ливая, но първият трябваше да напусне терена още в 14-ата минута с травма.

През първата част италианците очевидно не играха на върха на възможностите си, което даде надежди на „гробарите“, че могат да вземат нещо от мача. Иван Иванов можеше да се разпише, след като скочи най-високо след ъглов удар в 15-ата минута, но ударът му с глава прелетя над гредата.

Интер отвърна със серия от изстрели на Ливая, Гуарин и Алваро Перейра, преди в 32-ата българинът да отново да стреля мощно с глава, като този път ударът му бе изчистен от бранител.

Страмачони потърси промени на почивката и извади Юто Нагатомо за сметка на Паласио. Смяната моментално даде отражение и „нерадзурите“ бързо-бързо стигнаха до гол. В 51-ата Иванов остави Фреди Гуарин да владее топката до аутлинията в наказателното поле, а колумбиецът центрира през краката на бранителя, а във вратарското поле Паласио засече с гърди топката в мрежата.

Четвърт час преди края Интер отвърна с мълниеносна контраатака, при която Гуарин с дълъг пас по тревата изведе Паласио зад Иванов и партньора му в отбрана Милан Остоич, които бяха изнесени твърде напред. Аржентинецът с лекота прокара топката покрай вратаря за 0:2.

В 87-ата катастрофата за домакините стана пълна, като Касано с чудесен пас между Иванов и крайният защитник отдясно изведе Гуарин сам срещу Петкович и колумбиецът без угризения опъна мрежата за трети път.


szólj hozzá: P0-3I www.fasthighlights.com

След попадението гостите очевидно намалиха оборотите, което позволи на сърбите да стигнат до почетен гол, който идва под номер 300 за тях в европейските клубни турнири. Ненанд Томич реализира след асистенция на Милкович, но нито един играч в черно и бяло не се зарадва особено.

Така Интер и Рубин са сред първите сигурни 1/16-финалисти с по 10 точки в актива си. Партизан и Нефтчи пък ще спорят за третото място, след като всеки от тях спечели едва 1 точка в четирите си срещи досега.