Без Мартин Петров, Еспаньол и Валенсия сътвориха невероятна атракция на „Корнея ел Прат“ в Барселона, като извъртяха спиращо дъха 3:3 в мача си от 31-ия кръг на Ла Лига. От резервната скамейка на каталунците българинът видя как тимът му на два пъти поведе в резултата, после допусна обрат, за да стигне напълно заслужено до равенството броени секунди преди края.

Определено играчите на Хавиер Агире диктуваха темпото в по-голямата част на мача и изтърваха куп положения преди почивката. Серхио Гарсия бе същинска напаст за дефанзивното каре на „лос че“ и неведнъж се оказа на добри позиции, ала нямаше късмет при завършващите удари. Буквално в последната минута на първото полувреме той отново се понесе отдясно и забеляза, че Жоао Перейра съвсем е забравил за намиращия се зад него Мубарак Уакасо. Испанецът центрира към далечната греда, откъдето с глава ганайският национал препарира вратаря Гуайта.

След почивката играчите на Агире не промениха поведението си и тръгнаха да търсят втори гол, ала страхотен пас на Евер Банега в 53-ата минута разсече отбраната им в центъра и за Серхио Каналес остана най-лесното 1:1. Това бе първи гол в шампионата за 22-годишният испанец, който пропусна целия минал сезон и немалка част от настоящия заради счупен крак.

Атаките продължиха да се редят една след друга, ала фантастичната развръзка бе оставена за последните десет минути. В 82-ата минута Серхио Гарсия за пореден път се подигра с бранителите на Валенсия с каскада от финтове, стигна до аутлинията в наказателното поле и центрира към Уакасо на далечната греда. Всички очакваха удар с глава от крилото, който обаче ги изненада, като върна в страни към Йоан Верду, а плеймейкърът заби кълбото в горния ляв ъгъл.

Радостта в синьо и бяло изтрая само пет минути, а героят за „прилепите“ се казваше Жонас. Жоао Перейра изсипа топката към наказателното поле, където Роберто Солдадо я свали към бразилеца, а той с мощен удар по тревата направи безпомощен Кико Касия. След още 4 минути гостуващите привърженици съвсем полудяха, когато нов брилянтен пас на Банега изведе Солдадо сам срещу вратаря отляво, а острият ъгъл не се оказа проблем за испанския национал – 2:3.

Попадението дойде в повече на разгряващата резерва на Еспаньол Раул Родригес, който каза нещо по адрес на асистент съдията до себе си, за което бе изгонен с директен червен картон.

Валенсианци също допуснаха груба грешка, като приеха мача за спечелен и във вече изтичащата трета последна минута на добавеното време Виктор Руис доста нескопосано опита да гардира топката от Серхио Гарсия. Острието на каталунците обаче надхитри бранителя и с безпощадно воле отблизо донесе точката на своя тим.

Така Еспаньол излезе на 11-о място с 40 точки, изпреварвайки Леванте по голова разлика. Валенсия пък е 5-и с 50.


Espanyol-Valencia 3-3 Highlights All Goals by marcoxxx46