Отборът на Металург Донецк загуби нещастно с 2:3 от Металург Запорожие в мач от 20-я кръг на украинското първенство. Въпреки че Велизар Димитров реализира попадение, той не се оказа достатъчен поне за спечелването на точката в срещата, която бе определена от местните коментатори като истинско зрелище. Бившият футболист на ЦСКА записа пълни 90 минути на терена. Николай Костов пусна като титуляр и другия си български футболист – Чавдар Янков, докато Зе Соарес изчака на резервната скамейка до 78-та минута, за да се появи на терена.

Домакините от Запорожие откриха резултата в 30-та минута с попадение на Тейку, който проби отдясно и прати кълбото в мрежата за 1:0.

В 67-та минута Чавдар Янков можеше да изравни, но стреля над напречната греда. Това обаче стори неговия съотборник Мгуни в 71-та минута. Само 3 минути по-късно обаче домакините от Запорожие отново излязоха напред в резултата чрез Евгений Писоцкий.

В 87-та минута дойде мигът и на Велизар Димитров. Удар на Лазич бе блокиран от защитата на домакините, но топката стигна до българския футболист, който направи резултата 2:2.

Играчите на Металург Запорожие обаче не бяха казали последната си дума. В 89-та минута на мача вратаря на гостите Дишленкович сгреши, изпусна топката след изпълнение на пряк свободен удар, Невмивак се опита да я добута и успя, въпреки опитите на защитата да се справи в тази ситуация.

В крайна сметка отборът на Металург Донецк загуби двубоя с 2:3 и вече заема 6-о място с 30 точки.