Ивайло Петев заслужи поредните хвалебствия по свой адрес. Воденият от него отбор АЕЛ Лимасол е на върха в класирането в кипърското първенство, като води с 4 точки пред втория.

Кипърските медии определят Петев като реформатор. Петев напълно промени и трансформира отбора на АЕЛ, който до преди няколко месеца не вдъхваше доверие дори на най-верните фенове. Сега отборът от Лимасол изглежда разполага с всички възможности да достигне до спечелването на титлата в първенството за втори път в последните три години.

„Петев успя да преобрази АЕЛ във всяка една фаза от играта. Откакто българинът пое отбора, АЕЛ не познава вкуса на загубата. Освен това играта на тима се подобри значително много в офанзивен план, а в защита се стабилизира“, пише в коментарния си материал сайтът protathlima.com.

„Петев – ортодоксалния. Не, това няма нищо общо с религията на българина. Българинът обаче промени много от позициите на играчите, а това даде резултат. С пристигането на Петев Монтейро вече не играе само като централен нападател,а често е изкарван на десния фланг. Орландо Са напусна лявото крило по атаката и вече се връща назад. Деде напусна центъра на терена и се върна в защита“, се казва още в анализа.

Кипърското издание не пропусна да отбележи, че Петев върна в първия състав някои играчи, които не попадаха в сметките на предишния наставник.

Изданието не пропуска да отбележи, че Петев работи много добре със смените, а отборът му е спечелил 10 точки в последния четвърт част от мачовете си.

„Съдбата на треньора се определя от резултатите на водения от него отбор. Решението на ръководството на клуба да гласува доверие на Ивайло Петев може да бъде определено като успешно. В АЕЛ са решени да спечелят титлата през май и въпреки че пътят е дълъг, отборът има всички качества да постигне това. В АЕЛ определено могат да бъдат щастливи от работата на Ивайло Петев“, завършва анализът на кипърското издание.