През уикенда Димитър Рангелов вкара невероятен гол за победата на неговия Борусия Дортмунд с 3:0 над Байер Леверкузен в битка за челни позиции в Бундеслигата.

„Много се радвам, че след дълга контузия успях да се върна с гол, случва ми се за втори път в моята кариера. Попадението беше много важно, защото водехме с 2:0, но Байер Леверкузен ни беше натиснал. Невероятно удоволствие е да вкараш пред 81000 зрители”, заяви българският национален нападател в предаването „Гол линия”.

„В един момент се замислих дали да не подам, когато тръгнах от центъра, но Сами Хупия вече беше тръгнал да покрива съотборника ми и затова отиграх сам.”

„Конкуренцията не ме притеснява. Отначало ми беше трудно, но след тази контузия станах много по-търпелив и израснах като човек. През следващия сезон вероятно ще играем още повече мачове и ще има шанс за изява за всички.”

„Не гледам в кой отбор съм, а се опитвам да давам всичко от себе си, въпреки че Борусия е много голям отбор, голямо име, има много трофеи и успехи. Мисля, че нашият стадион е на второ място в света по посещаемост. Много се радвам, че съм тук и се надявам да помогна на тима.”

„Най-интересното в Бундеслигата е, че нищо не се знае до последния кръг и всеки може да победи всеки. Видяхте, че Байерн водеше до последните минути на Айнтрахт с 1:0, но падна с 2:1. Както можем да се борим и за участие в Шампионската лига, така може и изобщо да не се класираме за Европа.”

„Играх малко във Франция, цялата ми кариера зад граница премина в Германия и вярвам, че имам какво още да покажа на немските фенове на футбола. Мислил съм и за смяна на първенството, но сега искам да дам всичко от себе си за Борусия.”

„Чувам се рядко с хора от щаба на националния отбор. Винаги съм казвал, че националният отбор е нещо много значимо за мен и винаги когато имат нужда от мен, ще бъда на линия. Много ще се радвам, ако мога да помогна на националния отбор да се класираме най-накрая”, каза още Митко Рангелов.