Българските футболисти Валери Домовчийски и Димитър Рангелов останаха на резервните скамейки на своите отбори Херта и Борусия Дортмунд, които записаха съответно загуба и победа в мачовете си от 26-тия кръг в немската Бундеслига.

Херта загуби с 1:2 от прекия си конкурент Нюрнберг и по този начин почти сигурно ще отпадне от Бундеслигата. Отборът от столицата Берлин е последен с 15 точки, на цели 9 от спасителното 15-о място, където е именно Нюрнберг.

Теофанис Гекас даде преднина на Херта в 36-та минута, но гостите обърнаха събитията с два гола през второто полувреме. Алберт Буняку вкара в 61-та минута, а победното попадение за Нюрнберг реализира Ангелос Харистеас в добавеното време на мача.

Борусия Дортмунд пък постигна категорична победа с 4:1 над Бохум в малкото рурско дерби. Себастиан Кел и Мохамед Зидан дадоха преднина на „жълто-черните” през първата част, а червеният картон на Милош Марич улесни задачата на гостите. Люис Холтби върна едно попадение, но два гола на Лукас Бариос оформиха крайното 4:1 за Дортмунд. Тимът на Митко Рангелов е на 4-о място с 45 точки, а Бохум е 14-и с 27.

Всички резултати от 26-тия кръг в Бундеслигата:

Борусия Мьонхенгладбах – Волфсбург 0:4

Майнц – Кьолн 1:0

Херта – Нюрнберг 1:2

Хановер – Айтрахт 2:1

Бохум – Борусия Дортмунд 1:4

Шалке – Щутгарт 2:1

От 19.30: Байерн – Фрайбург

В неделя: Байер Леверкузен – Хамбургер

Хофенхайм - Вердер