Димитър Рангелов вкара първия си гол от седем мача за отбора на Борусия Дортмунд, който срази с 3:0 претендента за титлата Байер Леверкузен в среща от 27-ия кръг на германското първенство по футбол. Българският нападател се появи на терена в 73-та минута и само 15 по-късно оформи крайния резултат с чудесна солова акция.

Победата изкачи Борусия Дортмунд на четвъртото място в Бундеслигата. „Жълто-черните” имат актив от 48 точки, като с пет повече е третият Леверкузен, а с три по-малко - петият Вердер Бремен, който в друга съботна среща победи Бохум с 3:2 като домакин. Разликата между Борусия Дортмунд и лидера Байерн Мюнхен, който падна с 1:2 от Айнтрахт Франкфурт, е осем точки.

Лукас Бариос се разигра след безрезултатно първо полувреме и успя да наниже два гола във вратата на гостите още в началото на втората част. Аржентинският нападател вкара в 50-ата и 61-та минута, а в 73-та бе заменен от Рангелов.

Само след 15 минути игра в седмия си мач за клуба българският нападател направи страхотна солова акция от средата на терена, завършила с дрибъл покрай вратаря и трети гол в мрежата на гостите.