Ивелин Попов и неговият Кубан не успяха да намерят място на полуфиналите за Купата на Русия, след като отпаднаха от Зенит след изпълнение на дузпи.

Капитанът на националния отбор се появи в игра в 83-ата минута на мача, а в редовните 90 минути двата отбора не можаха да си отбележат попадение и така се стигна до добавено време, където двете нули се запазиха.

Стигна се до изпълнение на дузпи, където юношата на Левски бе безпогрешен, но това не стигна на неговия тим. Футболистите на Зенит бяха по-концентрирани и така се наложиха с 4:3.

В други два мача от четвъртфиналите за Купата на Русия, ЦСКА Москва се наложи категорично над Енисей с 3:0 и по този начин си осигури място в следващата фаза на турнира. Резултатът бе открит още в 12-ата минута на двубоя, когато Вагнер Лав се възползва по великолепен начин от една ситуация и се разписа за 1:0. Ахмер Муса покачи на 2:0 в 65-ата минута, а третото попадение, което донесе и класическата победа на ЦСКА и класиране за полуфиналите, падна по-малко от 10 минути преди края. В 82-ата минута, Павел Мамев със бомбен удар оформи крайното 3:0.

Другият отбор, който ще спори на полуфиналите е Анжи Махачкала. Амбициозният тим елиминира Динамо Москва, след продължения, като единственото попадение бе дело на звездата в тима Самуел Ето'о. Бившият играч на Барселона се разписа от дузпа в 99-ата минута на срещата и така прати тима си на полуфиналите.