Новоизлюпеният младежки национал на България Едисон Йорданов официално е футболист на финалиста в Шампионската лига Борусия Дортмунд.

Халфът, който е роден в Германия, подписа договор до 30 юни 2015 година и поне първоначално ще играе във втория отбор на Борусия Дортмунд, който се състезава в Трета лига.

19-годишният Йорданов е роден в Росток и до момента цялата му кариера премина в родния му Ханза, който също играе в Трета лига. През този сезон Йорданов изигра 14 мача и вкара 1 гола, а тежка контузия му попречи да играе и по-редовно. През миналия сезон пък той дебютира във Втора Бундеслига.

Еди е играл за юношеските формации на Германия до 15, 16 и 19 години, но наскоро реши да приеме поканата да играе за младежкия национален отбор на България и ще бъде в състава за квалификационните мачове за Евро 2015 срещу Андора.

Освен Йорданов, вторият отбор на Борусия привлича още трима играчи – Давид Солга, Огузан Кефкир и Тими Тийле, а българинът е най-млад от групата новопривлечени.

„Те ни дават една добра смес от опит, талант и игрова класа. Надяваме се, че те ще ни помогнат отборът до 23 години да продължи да се развива на едно високо ниво за Трета лига“, заяви координаторът в школата на Борусия и бивш футболист на клуба Ларс Рикен.