Българският национал Николай Михайлов излезе като титуляр за своя Твенте в дербито на Ередивизи серщу Аякс. Звездният мач от 25-ия кръг приключи с успех за амстердамци с 2:0, като резултатът можеше да бъде и по-сериозен, ако не бяха няколко изключителни намеси на Михайлов.

Аякс откри само четири минути след началния съдийски сигнал след уникален шут на Никлас Мойсандер от 30 метра. Михайлов закъсня леко с реакцията си, което му попречи да реагира по-добре на ситуацията.

Играчите на Франк де Бур бързо се преориентираха към игра на контраатаки и при всяка възможност опитваха да накажат отбраната на гостите. Бългърският национал на няколко пъти отрази опасни удари, като често се налагаше да се „бори“ и със защитниците пред себе си, които определено нямаха ден.

В 35-ата минута обаче той капитулира за втори път, след като Тоби Алдервейрелд бе изпуснат при един ъглов удар и с глава прати топката неспасяемо до гредата.

След почивката в определени мигове Михайлов приличаше на мишена, но със спасяванията си даде шанс на своите да търсят нещо повече от загуба. Атакуващите играчи на Твенте обаче се тотално се провалиха, като често предпочитаха индивидуалните акции пред отборната игра.

По този начин тимът на Михайлов се смъкна още по-ниско в класирането и вече е 5-и с 44 точки. Аякс запази второто си място с 51 точки, на 2 зад лидера ПСВ Айндховен.