Българският национал Николай Михайлов не взе участие в последния мач на Твенте от шампионата. Отборът му записа успех с 3:1 над ПСВ в среща от 34-я кръг на първенството. Стражът не попадна дори в групата на тима, а под рамката на вратата застана Сандер Бошкер.

Местните издания посочват, че ветеранът на Твенте е бил предпочетен, след като се е възстановил от контузията, за сметка на Николай Михайлов, който „не е напълно готов да започне от първия съдийски сигнал“.

Независимо от публикациите, липсата на българина дори в групата за срещата, поражда спекулации, че вратарят може би ще смени клуба си през лятото. През последните месеци се заговори усилено, че интерес към него проявява Фулъм.

Отборът на Твенте надигра ПСВ на собствен терен, като успя още до 27-та минута да поведе с 2:0 с попадения на Люк Кастанос и Насер Чадли. Отборът от Айндховен, който си беше осигурил второто място в Холандия върна едно попадение в края на първото полувреме от дузпа, но крайното 3:1 бе оформено от Вилем Янсен в 54-та минута. Шансовете ПСВ намаляха още повече, след като Марк Ван Бомел получи втори жълт картон в 71-та минута.

В крайна сметка Твенте завърши сезона на 6-о място с 62 точки, а ПСВ е на втората позиция с 69. Шампион на Холандия е Аякс със 76 точки. По този начин Твенте ще играе в плейофите за Лига Европа.