Българският нападател Димитър Бербатов вкара дебютния си гол за Керала Бластърс.

Бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед се разписа в дербито срещу Атлетико де Колката, но за негово съжаление, попадението му не успя да осигури победата на гостите, която щеше да изкачи тима му в Топ 4.

Мачът на стадион „Солт Лейк“ в Колката приключи при резултат 2:2, а Бербатов вкара втория гол за Керала, с който изведе своите напред. Българинът остана на терена до 80-ата минута.

Керала поведе в резултата в 33-ата минута чрез Гудйон Балдвисон, но само пет минути по-късно домакините изравниха след точен изстрел на Тейлър.

Точно десет минути след подновяването на играта през втората част дойде и моментът на Бербатов. Българинът получи пас от голмайстора Балдвидсон и с прекрасен удар от воле извън пеналтерията не остави шансове на противниковия страж.

Гостите обаче не успяха да запазят крехката си преднина до края на мача и така пропуснаха да запишат историческа победа. До този момент Керала никога не е побеждавал тима на Атлетико де Колката като гост. Изравнителния гол за домакините вкара Торп в 75-ата минута.

Така след 15 мача, Керала заема петото място във временното класиране с актив от 21 точки. Намиращия се в криза тим от Колката пък е осми с 13 пункта.