Опитваме с малко по-гръмко заглавие да фокусираме към днешния мач на Керала Бластърс в индийската Суперлига, но реално погледнато гостуването на Атлетико де Колкота се превръща почти в нещо подобно. 

Мач, който може най-малкото да определи ще останат ли живи шансовете на Керала за шампионската плейофна фаза съвсем скоро, след седмица-две отбора ще събере знамената?

В момента отбора на Димитър Бербатов е в мини-серия от две поредни победи. Целта е да се догонят минимум два отбора, които са с по-добри точкови показатели, за да бъдат изместени от финалната четворка. 

До края на редовния сезон на Суперлигата за Керала предстоят четири двубоя – за два от трите тима обаче с които те се конкурират предстоят пет, че дори шест мача, какъвто е случая с тима на Гоа. 

Единствено пълен успех в оставащите мачове би донесъл евентуално място в плейофа на „жълтите“ от Кочи. На този етап, дори допускането на равен резултат в някои от тези оставащи мачове, може да се окаже фатален за Керала. Просто отбора на Бербо допусна страшно много издънки в първата половина на редовния сезон, предприе треньорска рокада, трябваше малко време Дейвид Джеймс да постегне редиците и всичко това допринесе именно за сегашната картинка – опрени до стената в търсене единствено и само на победи. 

Бербо грейна в интересна рисунка

Това задължително условие се появи на хоризонта още преди два кръга. Керала успя да спаси два мач-бола: победи Делхи с 2:1 и в предишния кръг Пюне Сити също с 2:1 като гост. Остават четири. Допълнително неприятния момент се засилва и от факта, че в тези оставащи мачове на три пъти Керала ще е гост, има само едно домакинство. Разбира се, паралелно ще се очаква и противниците да бъркат, те имат да играят мачове помежду им, което допуска подобна развръзка.

Към днешния изключително ключов мач, който или удължава надеждите или окончателно ги прекършва. 

Бербатов пред завръщане на терена

От 16.30 часа в ефира на Mtel Sport 1 гостуването на шампионите от Атлетико де Колкота носи надежда най-вече поради факта, че домакините просто доиграват сезона. 

На 8-а позиция от десет тима, без никакъв шанс за финалната четворка, без опасност от изпадане, каквото по принцип не същуствува по регламент в лигата. Това би трябвало да бъде изпозвано от тима на Джеймс максинално, тъй като следващите три мача далеч няма да носят подобен характер. 

Също така има голяма вероятност най-сетне след дълга пауза да видим Димитър Бербатов в игра. При предишната среща срещу Пюне българския нападател бе в групата, но до края на мача остана на треньорската скамейка. Сигурно е обаче, че наставника на Керала ще го използва по някакъв начин, след като вече контузията отшумя. 

16.30 часа пряко по Mtel Sport1 може да гледате вероятно най-важния мач на Керала през този сезон. Разбира се, при евентуален успех бихме могли да определим и като такъв следващия, но на този етап актива на Бластърс не позволява да глеаме повече от предстоящите 90 минути.