Александър Тонев попада в трансферните планове на Лацио. Това разкри един от фенсайтовете на „орлите“ lalaziosiamonoi.it като информацията е потвърдена от думите на агента Джанфранко Чикети.

Според сайта, римският клуб отдавна наблюдава изявите на Тонев като е имал пратеници и на световната квалификация срещу Малта, в която талантливият футболист направи фурор и вкара хеттрик. Представители на Лацио ще присъства и на мача срещу Дания, на който се очаква и хора от Фиорентина и Селтик да следят изкъсо Тонев.

Договорът на българина с Лех Познан е до 2015 година, но се очаква още това лято той да смени клуба си. През зимата интерес към него е имало от няколко италиански клуба, а френският Лил е бил най-настоятелен в опитите си да го привлече, но до трансфер не се е стигнало.

„Знам, че Лацио ще наблюдава и ще го наблюдава отново, както и отбори от Германия и Турция“, сподели агентът Чикети. През януари Тонев бе предложен на няколко италиански отбора, но до трансфер не се стигна. Сега трансферната му цена е много по-висока и няма да е лесно да бъде привлечен.“

„Този футболист е много класен, играе като ляво крило и разполага с много силен удар", добави Чикети.