Българският национал Ивелин Попов игра 90 минути за своя отбор Газиантеп, който победи с 2:0 Анкарагюджю като гост в мач от 11-тия кръг в турската Суперлига.

 

Бившият играч на Литекс започна като титуляр и бе заменен от друг екс „оранжев” футболист -  Бето в даденото от съдията добавено време с цел печелене на време.

 

Малко преди да напусне терена Попето получи жълт картон, заради който ще пропусне домакинството на Газиантеп срещу гранда Фенербахче. Това бе четвърто официално предупреждение за национала.

 

За разлика от досегашните мачове, наставникът на Газиантеп Толунай Кавказ пусна Попов като централен нападател и това веднага даде отражение на головата мощ на тима му. Юношата на Левски се отличи със силна игра на върха на атаката на тима си.

Резултатът в мача бе открит в 66-та минута, когато точен за Газиантеп бе Олкан Адин. Иван Де Соуса пък оформи крайното 2:0 в самия край на мача.

 

В класирането Газиантеп се изкачи на 10-о място с 14 точки, като изпревари именно днешния си съперник Анкарагюджю, който има същия точков актив.

 

Новините от света на футбола четете със съдействието на bwin.