Генералният мениджър на Ювентус Джузепе Марота заяви, че скоро ще се опита да направи среща с президента на Фиорентина Андреа Дела Вале, за да бъде изяснена ситуацията около т. нар. в Италия „случай Бербатов“.

Става въпрос за деня, в който виолетовите бяха постигнали договорка с Манчестър Юнайтед за привличането на Димитър Бербатов и той отлетя за Флоренция, за да подпише договор.

В този момент от Юве също отправиха оферта за закупуването на българина и осуетиха преминаването му във Фиорентина.

В крайна сметка Бербатов върза и двата италиански тима и избра да подпише с тима на Фулъм, където мениджър е старият му познайник Мартин Йол, с когото работиха заедно в Тотнъм.

След това обаче Дела Вале, който очакваше Димитър Бербатов да пристигне във Флоренция и да парафира с лилавите, обвини Ювентус за некоректното поведение в ситуацията и определи действията на торинците в случая за „срамни и аматьорски“.

Ето и какво заяви Джузепе Марота по темата: „Случаят Бербатов? Надявам се скоро да се срещна с президента Дела Вале, за да изясним ситуацията около Бербатов, но искам да изясня, че там нямаше лошо отношение срещу Фиорентина.“

„Ние отправихме запитване, след като играчът каза, че не иска да отиде при виолетовите, но то бе отказано много скоро, защото той каза, че предпочита Фулъм“, уточни шефът на Ювентус.