Ювентус разгроми с 4:1 като гост игралия почти цял мач с 10 футболисти тим на Удинезе в двубой от втория кръг на Серия А и поведе в класирането.

В 12-ата минута Себастиан Джовинко получи дълго извеждащо подаване от дълбочина и притиснат от двама защитници в наказателното поле успя да отиграе с глава, а опиталият се да избие топката вратар Желко Бъркич връхлетя върху дребничния футболист.

Съдията Паоло Валери правилно отсъди дузпа за Юве, но малко пресилено показа директен червен картон на сръбския страж на фриуланите в самото начало на мача, с което до голяма степен предреши крайния изход от двубоя.

Щатният изпълнител на 11-метрови наказателни удари за бианконерите, които в този мач играха в розово - Артуро Видал, бе безкомпромисен от бялата точка и даде преднина на тима от Торино.

Останалият рано-рано с човек по-малко състав на домакините, който във вторник изигра изключително тежки 120 минути срещу Брага в плейофите на Шампионската лига, нямаше никакви шансове да се противопостави физически на шампионите и инкасира втори гол в последните секунди на първата част, като негов автор бе Мирко Вучинич, който се възползва от асистенция на дошлия именно от Удине през лятото Квадво Асамоа.

След почивката изработилият дузпата и изгонването на Бъркич Джовинко вкара още два гола за Ювентус – в 53-ата и 71-ата минути, за 4:0.

В 78-ата минута тимът на Франческо Гуидолин успя да върне едно попадение чрез Андреа Лацари, но то едва ли е зарадвало много тифозите на Стадио Фриули.

Старата госпожа оглави класирането в Калчото с пълен актив от шест точки, докато Удинезе, който през седмицата отпадна с дузпи от Брага в битката за класиране в ШЛ, се свлече на 16-о място след две загуби в първите си два мача.