Италианският журналист Лука Челини от сайта „Калчомеркато“ съобщи за Гонг онова, до което колегите на Апенините са се добрали по казуса Бербатов-Ювентус-Фиорентина.

„Днес Бербатов бе очакван във Флоренция и трябваше да подпише и да направи първа тренировка с Фиорентина. Спортният директор Масия и фенове очакваха футболиста на летището във Флоренция, когато шефът на флорентинския клуб получи обаждане от агента на българския нападател. На този етап Бербатов остава в Мюнхен, за да изчака развитие по трансфера си, тъй като е получил оферти от Ювентус и Фулъм при пристигането си в Германия“, коментира Челини.

„Онова, което знаем ние е, че Ювентус предлага един милион евро повече годишно като заплата от предлаганата от Фиорентина. Това е разколебало играча.“

„Преди няколко дни Фиорентина бе на път да продаде Стеван Йоветич на Ювентус, но в последния момент агентът му се отметна от договорената сума и настоя да бъде платена клаузата в договора му, която е 30 милиона евро. Този ход очевидно е накарал Ювентус да се насочи към Бербатов – един играч, който вече на практика бе договорен от Фиорентина. Такова поведение не се смята за некоректно в Италия, още повече, че Ювентус и Фиорентина поддържат много добри отношения. С този ход обаче, очевидно „Старата госпожа“ иска да каже: „Щом вие направихте така за Йоветич, тогава и ние можем“. Още повече, че за Ювентус не е никакъв проблем да вземе Бербатов. Ювентус може да привлече Бербатов или пък може да заплашва Фиорентина. Като моя прогноза за изход от ситуацията, струва ми се по-скоро, че Бербатов ще предпочете по-добрата икономически оферта от Ювентус“, каза още Лука Челини.