Българският нападател Илиян Мицански не успя да помогне на Георги Христов и неговия Висла да спечели титлата в Полша. В интерес на истината, съставът от Краков също улесни много Лех Познан, който триумфира със златото в шампионата.

В последния, 30-и кръг, на първенството Лех Познан победи с 2:0 отбора на Мицански – Заглебие Любин. Висла завърши 1:1 като домакин на Одра и заради грешките в последните два кръга загуби титлата в Полша.

Георги Христов за пореден път не се появи на терена. Нападателят, който търка пейката откакто ръководството на Висла смени треньора си, остана резерва до последния съдийски сигнал.

От друга страна, Илиян Мицански записа 87 минути за своя Заглебие в последния мач от шампионата. Въпреки тежкия мач, българинът имаше възможност да се разпише още в 16-та минута, но не успя да намери съперниковата врата.

Лех завърши на първо място в крайното класиране с 65 точки, докато съставът, в който се подвизава Георги Христов остана с 3 точки по-малко на втората позиция.

Отборът на Илиян Мицански остана на 10-о място, а нападателят приключи сезона с 14 гола.

Съставът на Арка Гдиня, в чиито редици се подвизават Стойко Сакалиев и Любомир Любенов, се спаси от изпадане, благодарение на Висла Краков, който остави Одра в застрашителната зона след равенството 1:1.