Неизбежното стана факт и столичният немски Херта, в който играе българският национал Валери Домовчийски, изпадна от Бундеслигата и през следващия сезон ще играе във второто ниво на футбола в Германия.

В мача си от 33-тия кръг на първенството, Херта завърши наравно 1:1 като гост на Байер Леверкузен, но това се оказа крайно недостатъчно за спасяването. След изиграването на всички мачове, берличани останаха последни с 24 точки и със сигурност ще останат на това място и след последния кръг на шампионата.

Домовчийски бе в групата на своя отбор за мача, но така и не се появи на терена. Рафаел даде преднина за гостите в началото на мача, но Мануел Фридрих след час игра оформи крайното 1:1.

Големият печеливш в борбата за оцеляване се оказа Хановер, който победи с внушителното 6:1 Борусия Мьонхенгладбах и по този начин се изкачи на спасителното 15-о място с 30 точки. Нюрнберг и Бохум, които загубиха съответно с 0:4 от Хамбургер и 1:3 от Байерн, имат по 28 точки. Така между тези три отбора в последния кръг ще се реши кой да се спаси и кои два да изпаднат във Втора Бундеслига.

С равенството си като гост на Кьолн 2:2, Фрайбург пък със сигурност остава в Бундеслигата и през следващия сезон.

Ето и всички резултати от 33-тия кръг в Бундеслигата:

Байерн – Бохум 3:1

Дортмунд – Волфсбург 1:1

Майнц – Хофенхайм 1:2

Хамбургер – Нюрнберг 4:0

Хановер – Мьонхенгладбах 6:1

Кьолн – Фрайбург 2:2

Леверкузен – Херта 1:1

Шалке – Вердер Бремен 0:2

Щутгарт – Майнц 2:2