Ръководството на руския втородивизионен клуб ФК Тосно опроверга информацията, че треньорът на вратарите Кирил Гашичев е бил отвлечен в Москва. Това съобщи за агенция ИТАР-ТАСС пресаташето на клуба Владимир Басманов.

Медиите съобщиха, че в хотел Измайлово в руската столица бил бит и отвлечен треньор на отбора Тосно (Ленинградска област). По-късно от полицията опровергаха тази информация.

Гашичев е част от треньорския екип на българския специалист Николай Костов, в който помощник е и Веселин Бранимиров.

През нощта в полицията се е обадил неизвестен женски глас, като жената съобщи, че помощник-треньорът на Тосно е отвлечен. Пристигналите на мястото служители на московската полиция са установили, че подадената по телефона информация не отговаря на истината, казаха от полицията.

На въпрос какво е правил Гашичев в Москва, пресаташето обясни, че той е бил на кратък треньорски курс в местната федерация и се е настанил в хотел Измайлово. Представителите на клуба Тосно са постоянно във връзка с човека и няма никакви индикации за проблеми, свързани с него.

Треньорът на вратарите е в Тосно от самото създаване на клуба и по време на мача с Урал (Екатеринбург) заместваше Николай Костов в протокола, тъй като българинът беше пристигнал у дома за оформяне на административни документи.

След 25 кръга в първенството на руската втора дивизия, наричана от тази година ФНЛ, Тосно е на 3-о място с 25 точки. /БТА