"Дортмунд е шанс за мен. Ако се представя добре, може да попадам понякога и в състава на Юрген Клоп", сподели Едисон Йорданов, новото попълнение на младежкия тим на финалиста от Шампионската лига.

Йорданов, който има българин за баща и германка за майка, вчера стана част от тима до 23 години на Борусия, идвайки със свободен трансфер от третодивизионния Ханза Рощок. 19-годишният халф вече прие и повиквателната на селекционера на младежкия ни национален отбор Михаил Мадански.

"Този трансфер е нещо добро за мен, защото нямах хубав сезон. Трябваше да си върна формата и да запиша мачове", сподели Йорданов пред немските медии. Заради сериозна травма той пропусна голяма част от миналия сезон в Ханза.

"Дортмунд е шанс за мен. Всичко си зависи от мен самия. Ако играя добре, може понякога да попадам и в състава на Юрген Клоп", каза още българинът.

Два дни преди финала на Шампионската лига той е бил в Дортмунд за първи разговори с Клоп. Щутгарт също са показали интерес към футболиста и също като Дортмунд са го искали за младежкия си тим. Хамбургер и Вердер, за които се смяташе, че също оглеждат халфа, обаче не са разговаряли с него. Сега Йорданов казва, че ще прекара ваканцията с приятели, след което ще посети родителите си и близките си, преди да започне подготовка с Борусия на 12 юни. /БГНЕС