Положението на българския нападател Валери Домовчийски в Дуисбург става все по-неприятно като бившият играч на Левски вече играе за отбора до 23 години на „зебрите“, който на практика е вторият тим на клуба.

Както е известно, от Дуисбург обявиха, че вече няма да разчитат на Домо и искаха да го продадат още през зимния трансферен прозорец. Тогава обаче трансфер не се осъществи и така българинът ще трябва да остане в отбора до лятото, когато договорът му изтича и той ще може да премине в друг клуб като свободен агент.

В Дуисбург обаче явно са решили да не дават никакъв шанс на своя нападател, който от началото на пролетния полусезон изобщо не попада в групата за мачовете. Това доведе дотам, че Домовчийски бе изпратен във втория тим, който играе в Регионаллига Запад (четвъртото ниво на футбола в Германия).

Домо взе участие в мача срещу Бергиш Гладбах, спечелен с 2:0, а най-вероятно ще играе и в следващия двубой срещу Видербрюк. Освен него в мача участие взеха и други играчи от първия отбор – Марсел Ленц и Щефан Хенен, а от това е доволен треньора на резервите Манфред Вьолперс. „Момчетата се включиха супер срещу Бергиш Гладбах. Наистина имаха настроение да играят, това се видя“, сподели той.