Кирил Десподов даде интересно интервю за Sky Austria, в които говори за първите си седмици като част от Щурм Грац. Нападателят пристигна в австрийския отбор под наем от Каляри и моментално демонстрира класата си като вече има 7 гола за отбора. В договора му няма опция за закупуване, но Десподов призна, че би могъл да си представи да остане в Грац и след края на сезона.

"Аз съм спокоен човек, не ходя на дискотеки, за мен е по-хубаво да хапна някъде и после да гледам филм вкъщи. Понякога не съм толкова спокоен, бързо мога да се ядосам", разказва Десподов.

Футболист №1 на България за 2018 разказа и за случай от преди няколко дни, когато на тренировка имаше искри между него и съотборника му Тобиас Кох. "Нормална ситуация в тренировка, някой те удря и го питаш какво ти става. След 5 секунди всичко е забравено. Той е 3-4 години по-млад от мен и трябва да знае кога трябва да говори и кога да мълчи."

Десподов се присъедини към клуба след седмия кръг, но въпреки това вече е водещият голмайстор на тима. "Никой не завижда на друг, че вкарва. Напротив, радваме се един за друг."

Българинът разказа пред Sky и за специалната си връзка с треньора Нестор Ел Маестро. "С него изиграх най-добрия си сезон в ЦСКА и после отидох в Италия. Никога не съм имал проблеми с него, той ми казва всичко директно в очите, винаги е честен, затова го харесвам."

"Харесва ми Грац, атмосферата, мачовете, бих си представил да остана, но е прекалено рано да говорим затова", допълни Десподов, който признава, че немският език не е никак лесен.