Полузащитникът на Металург Донецк Чавдар Янков вече няма търпение да започнат официалните мачове за новия сезон. Българският национал играе в състава, воден от друг българин – Николай Костов. Освен това негов съотборник е и Велизар Димитров, който обаче все още се възстановява от контузия и ще пропусне началото на първенството в Украйна.

“Работихме доста ползотворно по време на учебно-тренировъчните лагери, които проведохме в Австрия. Треньорският щаб ни даде голям обем от работа и ние, мисля, успяхме да изпълним всичко запланувано. Лично аз се намирам в чудесна форма и с нетърпение очаквам първия мач с Иличевец. С този съперник играхме наскоро, като тогава ги победихме. Четох обаче, че съставът им е променен доста, затова могат да поднесат и доста изненади. Важното е ние да играем нашия си футбол”, сподели българският национал.

“Определено победите, които записахме в контролите, ни повлияха положително. Винаги е приятно, когато печелиш. Тези мачове ни позволиха да тръгнем с настроение в официалните двубои”, добави Янков.

“Убеден съм, че отборът ни е много силен, защото имаме много добри футболисти. Дойдох в Металург през зимата и мога да кажа, че успяхме да подобрим играта си във всички компоненти. Освен това вече имаме и нови добри попълнения - Морозюк и Тейшейра”, завърши Чавдар Янков.

Металург Донецк започва шампионата с мач тази вечер срещу Иличевец.