Българският вратар Георги Георгиев оглави класацията за най-добър вратар в иранското първенство. Досега юношата на Левски бе на второто място в нея. Георгиев бе с основен принос за победата на своя Гостареш над един от лидерите преди 13-ия кръг Сепахан с 1:0.

 Георгиев пази отлично и за пореден път влезе под светлината на прожекторите.

 Той бе поканен в най-гледаното спортно предаване в Иран, където сподели впечатленията си от престоя си в страната. Георгиев е определил като перфектно отношението към него в клуба на Гостареш. Той е заявил, че е впечатлен от базата и добрите условия, които има за работа в клуба. 

 Георгиев ще трябва да доказва своите отлични качества на вратата и в следващия кръг на Перисйската Про лига. Тежката серия от мачове на неговия отбор продължава с гостуване на друг от фаворитите за призовите места в първенството и най-успешния клуб в Иран – Персеполис от Техеран.

 В края на тази седмица Гостареш гостува в иранската столица, а на стадиона се очаква да присъстват между 70 и 80 хиляди зрители.

 Интригата в иранското първенство се затяга 13 кръга след началото му. Разликата мужде първите седем отбора в класирането е минимална. След последния кръг Гостареш е на шесто място с 20 точки и продължава да преследва целта си – поне второ място в първенството.