Българският специалист Ивайло Петев оцеля на поста старши треньор на Динамо Загреб.

От клуба днес отново потвърдиха, че нямат намерение да сменят треньора шест кръга преди края на първенството без значение от изоставането от 8 точки и край на серията от 11 поредни шампионски титли на страната.

На извънредна пресконференция днес пред журналистите излезе спортният директор Ромео Йозак и още веднъж потвърди вчерашното мнение на ръководните фактори, че треньорът няма да бъде сменян.

Буреносните облаци над главата на Петев се разсеяха

"Ивайло Петев остава треньор на Динамо. След като преценихме всички обстоятелства в отбора и около отбора, решихме да заложим на него. Всъщност потвърждаваме договореността, която вече имаме с нашия треньор. Това е всичко", каза Йозак.

"На Петев му е казано, че не сме доволни от представянето на отбора. И че в дерби като това с Хайдук трябва да бъде като преди 5-10 години, когато имаше по 70 фаула в мача, но не само пет. И когато не сме направили нито един фаул за цяло първо полувреме в Копривница, това е вече прекалено. Против Хайдук имаме десет. Един Юве срещу Барселона направи три пъти повече, а все пак е Ювентус", добави Йозак и продължи:

"Отборът просто като игра трябва да изглежда по-добре, а резултатът не е задължителен в такъв момент. Момчетата просто трябва да изглеждат по-добре, а е ясно, че сме в криза. Кризата е неизменна част от футбола. И Барселона беше в криза след мача с Юве, но видяхте, че при тях продължи само един мач! Не искаме да решаваме проблемите в отбора с пистолет. Приемствеността е най-доброто решение и това е мнението на нашия собственик."

Спортният директор заяви, че ще бъде първият, който ще поздрави големия съперник Риека, ако спечелят шампионската титла. Но и не само. За него едно спечелване на първенството е нищо без място в Шампионската лига.

"Ако не бях динамовец, щях да подкрепям Риека. Роден съм там, майка ми е погребана там", коментира още Ромео Йозак. /БТА