Българският треньор на Динамо Загреб Ивайло Петев може да си отдъхне след натиска, на който беше подложен в последните дни от хърватските медии. След двете поредни загуби, които на практика лишиха "модрите" от шансове за титлата, веднага се заговори, че бившият селекционер на България ще бъде уволнен. 

Тази сутрин имаше среща на върха на ръководството на "Максимир". Тя се случи, докато треньорът водеше заниманието на отбора от 11:00 часа. В някои родни медии се появи неточната информация, че той не е бил на тази тренировка, което породи още повече спекулации. 

Но въпреки загубения шанс за титла, по всичко изглежда, че Петев трябва да е спокоен за поста си. Поне това си личи от думите на ръководните фактори в клуба, които направиха кратки коментари пред медиите след края на заседанието. 

"Чух какви ли не вариации по темата в медиите в последните дни, затова искам да ви кажа ясно: Ивайло Петев остава треньор на Динамо, а повече информация ще ви дам на пресконференция в четвъртък сутринта", сподели спортният директор на гранда от Загреб Ромео Йозак. 

"Няма да има никакви изненади на тази пресконференция. Само това мога да ви кажа. Знаете кой е треньор, той ще продължи да води тима", сподели и президентът на Динамо Мирко Баришич.