Хърватският колос Динамо Загреб изглежда ще се прости с титлата през този сезон. "Модрите" доскоро изглеждаха абонирани за отличието, но през настоящата кампания са на крачка да я изпуснат за сметка на Риека. 

Грандът от столицата допусна малко очаквана загуба на гостуването си на Славен Белупо с 1:2. Така направи шансовете си да защити титлата направо илюзорни и постът на Ивайло Петев се заклати зловещо. 

Иначе бразилецът Араужо Хебер даде аванс на Славен Белупо в 43-та минута, но Никола Моро успя да изравни за Динамо в 78-та. Всичко за "модрите" обаче приключи в третата минута на продължението, когато Бруно Богоевич се разписа и донесе победата на домакините. 

Този развой накара журналистите в Хърватия веднага да попитат Петев дали ще подаде оставката си след почти сигурно изпуснатата титла. Но българинът не смята да стори това. 

"Не е моя работа да напускам или да подавам оставки. Има си хора в ръководството, които ще решат бъдещето ми. Поемам своята отговорност и още утре ще кажа на играчите си в съблекалнята къде са сбъркали."

"Определено това не е резултатът, на който се надявахме и който заслужихме с изявите си на терена. Затова няма да подавам оставка, макар да знам, че сме в криза в момента", сподели Петев веднага след мача.