Бившият селекционер на България Ивайло Петев има още един месец начело на Динамо Загреб. Според редица медии в Хърватия, той със сигурност ще бъде уволнен след края на настоящия сезон. 

Според "24 сата", решението за уволнението му е взето веднага след поражението от Хайдук в голямото дерби на страната. Просто Петев ще бъде задържан за оставащите двубои до края на кампанията, за да не се избързва с намирането на заместника му. 

Медията смята, че българинът ще бъде наследен от Ромео Йозак, който и сега работи за "модрите". Длъжността му е спортен директор, като от юни ще получи цялата власт в клуба и ще бъде мениджър от английски тип. 

Петев беше съсипан от критики в хърватските медии след поражението от Хайдук, който се намира в отчайваща форма напоследък. Дори треньорската легенда в страната Мирослав Блажевич беше остър в коментарите си по адрес на българина и смята, че играчите не се страхуват достатъчно от него. 

Според изданията в балканската страна, бившият селекционер на България ще бъде отпратен в момента, в който Динамо загуби и математически шансове за титлата. В момента "модрите" изостават на пет точки от лидера Риека, а до края на сезона остават седем кръга.