Журналистът от авторитетната английска медиа ББС Фил МакНълти разпространи информация, че българският нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов е напуснал стадион "Уембли" преди началото на финала в Шампионската лига.

Българинът бе оставен извън групата за мача срещу Барселона.

"Слухове, непотвърдени до момента, казват, че Бербатов е напуснал Уембли преди старта на мача. Ако това е така, благодаря и сбогом Димитър," пише МакНълти в блога за мача на страницата на ББС.

Слуховете се подсилиха, след като Берба не седна със съотборниците си на отредените за футболистите извън групата места.

Въпреки че така и нито една камера не засече нападателя на трибуните, мениджърът на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън отрече той да е напускал стадиона.

"Димитър Бербатов изгледа мача от съблекалнята", сподели Фъргюсън след загубата с 1:3 от Барселона на финала на Шампионската лига.

Всичко това поражда множество съмнения за бъдещето на българина в Юнайтед. Той все още не е преподписал с английския шампион, а напоследък често остава извън първия тим, макар че наскоро обяви оставането си в Юнайтед. Фъргюсън все пак обори твърдението, че Берба е напуснал стадиона, макар да не предложи по-добро обяснение за отсъствието на българина от трибуните.

"Димитър Бербатов не е напускал "Уембли". Той изгледа мача от съблекалнята", сподели Фърги, макар да изглежда странно за доста хора футболист на Юнайтед да гледа толкова важен мач на тима си по телевизора. И все пак, изказването на сър Алекс е "невинно до доказване на противното".