Манчестър Юнайтед ще бъде без защитниците Крис Смолинг и Джони Еванс в дербито от третия кръг на ФА Къп срещу Манчестър Сити. „Червените дяволи“ нямат нови контузени футболисти от загубата с Нюкасъл, но двамата бранители все още лекуват стари проблеми.

Сър Алекс по всяка вероятност няма да може да разчита и на левия бек Фабио Да Силва, както и разбира се на капитана Неманя Видич, който е аут до края на сезона.

„Няма никакви новини. Много ми се иска Крис Смолинг да се върне, но има силно възпаление на сливиците. Очакваме обаче да започне да тренира в понеделник', коментира сър Алекс на пресконференцията преди тежкия мач с „гражданите“.

„Джони Еванс е аут заради травма в прасеца. Имаме достатъчно опитни играчи, които да се справят с трудния двубой в неделя“, добави Фъргюсън.

„Ще разполагам със същия състав, който имах за мача с Нюкасъл. Винаги съм казвал, че за ФА Къп, стига да сме домакини, няма значение с кой ще играем. Така че в случая Сити имат предимство, тъй като мачът е на техния стадион. Но това все пак е среща за Купата, местно дерби, така всичко може да се случи“, завърши мениджърът на Манчестър Юнайтед.