Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън отхвърли слуховете, че „червените дяволи“ имат намерение да привлекат Франк Лампард от Челси.

Лидерът на лондончани изглежда не е в много топли отношения с наставника Андре Вилаш-Боаш и вече се появиха спекулации, че може да напусне тима. Полузащитникът има още 18 месеца до изтичането на настоящия си договор.

Сър Алекс Фъргюсън обаче вече обяви, че не възнамерява да купува нови футболисти през настоящия трансферен прозорец – най-малко 33-годишния Лампард.

„Какво може да се прави през януари? Играчите, които са на разположение и които ние искаме, не можем да вземем. Наистина ли вярвате в това, че Челси ще ни продаде Лампард? Няма основания затова. Челси няма да иска да го направи“, категоричен бе мениджърът на английския шампион.

„Ако те искат да спечелят шампионата, ще трябва да задържат най-добрите си футболисти. Така че какво им остава да направят? Да вземат не толкова класни играчи? Разбира се, че няма да го направят“, добави още по темата Фъргюсън.