Кристиан Виери заведе дело срещу Интер, в което иска титлата на „нерадзурите” от сезон 2005-06 да бъде отнета, тъй като клубът го бил „шпионирал”. Бившият нападател на миланския гранд вече няколко години води правна битка със стария си клуб. Според него, Интер има тайно досие в офисите на клуба, а Виери твърди, че телефонът му дори е бил подслушван, за да се следи с кого поддържа връзка извън терена.

Виери вече отнесе въпроса до съда, с гражданско дело, с което иска 12 милиона евро от Телеком Италия и 9.25 милиона евро от Интер.

Снощи се разбра още, че той е подал молба до Италианската футболна федерация, до нейната Дисциплинарна комисия, в която пише, че Интер е нарушил условията на договора му според член на Спортния кодекс. Ако тези обвинения се окажат верни, титлата на Интер от въпросния сезон може да бъде отнета. Тя и без това вече е обект на сериозни нападки, тъй като бе притежание на Ювентус, и отиде при „нерадзурите” само заради скандала Калчополи.

Виери иска да бъдат наказани още президентът на Интер Масимо Морати, и вицепрезидентът Риналдо Гелфи, които според него са „поръчали” подслушването на телефона му.