Отборът на Каляри надви Парма като гост с 3:1 в мач от трети кръг на Серия А. Головете за сардинците бяха дело на Лука Чепители, който отбеляза две попадения, и Джовани Симеоне. Почетното попадение за Парма реализира Антонино Барила. Въпреки головете, главно действащо лице в мача бе ВАР, след като в края на срещата бяха отменени голове на Бруно Алвеш и Жоао Педро, както и дузпа в полза на Парма, която първо бе отсъдена заради игра с ръка на Клаван, но впоследствие бе окончателно отменена.

В 23-ата минута топката стигна до Лука Чепители, който стреля от наказателното поле и откри резултата в срещата.

В 39-ата минута отново той отбеляза от много трудна позиция, скачакайки високо, за да засече центриране и да прати топката мощно с глава в левия ъгъл.

През втората част Антонино Барила върна Парма в мача, след като достигна до прецизно подаване от Матео Дармиан дълбоко в наказателното поле. Халфът преодоля вратаря и с удар по трева направи резултата 1:2.

 В 77-ата минута Джовани Симеоне се измъкна зад съперниците и стреля прекрасно от границата на наказателното поле в долния ляв ъгъл, обезоръжавайки вратаря на Парма Луиджи Сепе.

По-късно Парма реализира, но след проверка на ситуация с ВАР съдията на мача отмени попадението, заради засада по време на атаката.

Минути преди края на срещата Рагнар Клаван удари топката с ръката си, след което не успя да я овладее и съдията отсъди дузпа за Парма. Само минута по-късно съдията отиде да прегледа решението си, отново използвайки системата ВАР. Фабрицио Паскуа промени първоначалното си решение и отмени дузпата.

В добавеното време Жоао Педро се измъкна зад съперниците и стреля прекрасно от границата на наказателното поле, изпращайки топката в горния десен ъгъл и правейки резултата 1:4. Съдията обаче реши отново да се допита до ВАР и след като провери ситуацията, реши, че е имало нарушение в атака, поради което отмени попадението.

В последните секунди от мача Жервиньо овладя подаване около границата на наказателното поле, прицели се и стреля, но опитът му бе отчетен от вратаря Робин Олсен, който не позволи промяна в резултата.
 
Въпреки това, Каляри постигна своята първа победа за сезона и се намира на 13-а позиция с 3 точки, а Парма е на 15-о място, със същия брой точки.