Скандалната победа на Юветнус в Катания с 1:0 предизвика широк отзвук в Италия, като спортният директор на Наполи Рикардо Бигон заяви, че неговият тим трудно може да се бори с торинците за титлата, ако съдиите продължават да бутат бианконерите.

Юве спечели мача на остров Сицилия след открито подпиране от страна на страничния съдия Лука Маджани, който през първото полувреме отмени напълно редовно попадение на Катания за несъществуваща засада, а през втората част допусна Артуро Видал да вкара гол след шут на намиращия се в засада Никлас Бендтнер.

„Ще бъде трудно, ако Ювентус продължава да печели, когато те не играят добре“, каза Бигон, намеквайки за съдийските подаръци, които обърнаха резултата от реалното 1:0 в полза на Катания до крайното 0:1 в полза на тима на Антонио Конте.

„Съдиите казват, че всеки път, когато се излезе от техническата зона, трябва да се покаже картон, но в Катания ситуацията бе различна“, добави шефът на Наполи за ситуацията, при която валидният гол за домакините бе отменен след бурен протест от скамейката на неаполитанците.

След успеха в Сицилия Ювентус запази преднината си от 3 точки пред Наполи на върха в класирането в Серия А.