Президентът на Катания Антонино Пулвиренти обвини Ювентус, за отменения гол на своя тим. Клубът от Сицилия в последствие падна с 0:1 от шампиона на Италия, а освен това завърши мача а и с човек по-малко.

На свой терен възпитаниците на Роландо Маран откриха към края на полувремето, като попадението на Гонсало Бергесио първо бе зачетено, а малко по-късно отменено от главния съдия Андреа Джервасони.

„За трети път ни се случва подобно нещо“, недоволстваше Пулвиренти. „Така стана с Парма, после с Интер, а всички видяхте какво беше днес. Какво да направим? Просто да си седим и да приемаме това? Имаше седем официални лица и никой от тях не забеляза нищо.“

„Асистент съдията първо призна гола на Бергесио, а после го отмени заради протестите от пейката на Ювентус.. Това е нещо повече от подчинение спрямо големите клубове, това е нещо повече“, продължи босът на Катания.

„Хората от скамейката на Ювентус на практика отмениха гола с протестите си. Срамно е, че играчи като Симоне Пепе и Емануеле Джакерини, които загряваха отстрани, повлияха на съдията, като го тормозеха. Моля, нека някой ми обясни това!“, завърши Пулвиренти.