Ръководството на Болоня реагира светкавично в последния ден от трансферния прозорец и взе под наем нов вратар. Алфред Гомис се присъедини като преотстъпен от Торино, тъй като титулярният страж на „рособлу“ Антонио Миранте в момента се подлага на тестове за кардиологични проблеми.

Информацията се завъртя в италианската преса тези дни, макар че няма официално потвърждение за състоянието на 33-годишния италиански национал. Според мълвата той е бил диагностициран със сърдечна аритмия и сега лекарите опитват да установят дали тя не е признак за нещо по-сериозно и опасно за здравето му.

Болоня пусна изявление, в което избегна подробностите и обясни, че Миранте се е разболял. Тестовете ще продължат и другата седмица, като едва тогава медицинските лица ще имат по-ясна идея какво се случва със стража.

Антонио Миранте има доста богата визитка по отношение на Серия А, където е преминала цялата му кариера дотук. Той е играл за тимовете на Ювентус, Сампдория, Сиена, Кротоне и Парма, а към Болоня се присъедини в началото на миналия сезон. Миранте бе един от героите в тима на Парма, като продължи да играе без оплаквания дори когато клубът банкрутира и не можеше да плаща заплати.