Капитанът на Рома Франческо Тоти призна, че пътуването до Бари днес му напомня много 2001 година, когато „вълците” спечелиха титлата в Италия. „Този мач ми напомня за 2001, когато спечелихме Скудетото,” заяви Тоти. Римският тим е само на точка от лидера Интер, след победата в дербито между двата състава миналата седмица.

Борбата за титлата е в ход, като днес Рома гостува на „Сан Никола”, Интер приема Болоня, а Милан играе с Каляри.

„През 2001 отново играхме с Бари по същото време, беше един страхотен ден, ние спечелихме мача, а след това и Скудетото,” заяви капитанът на Рома.

Тоти се завърна в игра именно срещу Интер, макар и за малко, и това бяха първите му минути рамо до рамо с новото попълнение за Рома Лука Тони. Днес и двамата се очаква да са титуляри. „И двамата не сме в много добра форма, контузиите ни възпираха доста време да играем заедно,” обясни Тоти. „Сега навлизаме в час и искаме да оползотворим дадените ни възможности.”

Лука Тони от своя страна обяви: „Най-после имам шанс да играя с Франческо, нямам търпение. От момента, в който пристигнах, все едно сме прокълнати. Но сега и двамата сме готови.”