Нападателят на Рома Лука Тони е убеден, че ще заслужи мястото си в състава на Италия за финалите на Световното първенство в ЮАР, ако достигне най-добрата си форма.

Освен това футболистът няма нищо против присъединяването на играча на Ювентус Амаури към представителния тим на "Скуадра адзура". Тони се върна в Серия А с надеждата националният треньор Марчело Липи да го повика, след като играе редовно в Рома.

Неговото ново приключение в столицата на Италия започна ярко и той вярва, че това ще се убеди Липи да го вземе на борда на полета до Южна Африка.

"Шансовете ми за Световното? Ако успея да вляза във върхова форма, то смятам, че ще бъда сред избраните", каза Тони пред "La Gazzetta Dello Sport", цитиран от БГНЕС. Италия заминава за ЮАР с цел да защити титлата си. Според стрелеца това няма да е никак лесна задача.

"Да защитим титлата си ще бъде много трудно, но добре ще е, ако завършим в Топ 4. Разбира се, там има по-силни отбори от нас, така беше и през 2006 година, но тогава...", добави бившият играч на Байерн Мюнхен. Тони коментира и възможността натурализираният италианец Амаури да защитава националните цветове на "адзурите". Идеята бе приета със съпротива от някой от италианските играчи, но Тони няма нищо против това.

"Разбирам, че това някой да се присъедини към тима, след като са минали квалификациите дразни някой хора, но Амаури е изключителен играч и привлича вниманието си с изявите си в Ювентус. Смятам, че Липи знае най-добре как да избира най-добрите играчи за момента. Ако Амаури тръгне с нас през юни, то той ще бъде добре дошъл", каза още Тони.