Битката за оцеляване в италианския елит съвсем не е решена 11 кръга преди края на сезона. Тя се заплете още повече след победата на един от застрашените от изпадане тимове СПАЛ над пряк конкурент. 

Новаците в елита надделяха с 1:0 над Болоня като домакини в напечен и нервен мач, с което поне за няколко часа минаха над чертата. А серията на гостите от добри резултати пресъхна и те все още виждат иззад ъгъла как се мержелее сянката на изпадането, макар да е достатъчно далеч на пръв поглед. 

Още в началото домакините получиха страхотен бонус. След само 10 минути игра Хеанкарло Гонсалес от състава на Болоня беше изгонен за безпардонно влизане и тимът му остана в намален състав рано-рано в битката. 

Това обаче не се изрази в предимство в резултата за СПАЛ, поне до почивката. Мануел Ладзари и Федерико Вивиани пропуснаха страхотни възможности за тима си и така почивката дойде при нулево равенство. 

Малко след почивката обаче статуквото се промени. В 48-та минута Федерико Вивиани центрира от корнер, гостите изчистиха слабо и Алберто Граси при разбъркването прониза мрежата за 1:0. 

Този резултат се запази до напечените последни минути. В продължението първо Федерико Матиело от състава на домакините беше изгонен за втори жълт картон, а в следващата атака Матия Дестро изпусна да донесе точката за Болоня с пропуск от невероятна позиция. 

Така в крайна сметка СПАЛ триумфира с трите точки и вече събра 23, за да задмине Кротоне в битката на дъното. Болоня остава с 33 в средата на таблицата и има нужда от още само няколко, за да си гарантира и на теория оцеляването.