Отборът на СПАЛ победи с 3:2 Кротоне при гостуването си от 26-ия кръг на Серия А. Попаденията за успеха бяха дело на Мирко Антенучи, Лоренцо Симич и Алберто Палоши. Анте Будимир реализира на два пъти за домакините.

В класирането Кротоне и СПАЛ се намират на последователни позиции - 17-и и 18-и - със съответно 21 и 20 точки. 

Първо полувреме премина в сравнително спокойно темпо, без много положения и пред двете врати. Единственото по-интересно се случи в 37-ата минута, когато СПАЛ поведе при първата си по-сериозна атака. Лазари проби отдясно и подаде към Мирко Антенучи, който овладя малко встрани от точката за дузпата и с премерен удар направи 1:0.

С подновяването на играта Кротоне се опита да се върне в мача, а това даде резултат. В 50-ата минута Андреа Барберис овладя много хитро подаване и шутира от границата на наказателното поле, но топката разтресе само десния стълб. Така отскочилата топка попадна в Анте Будимир, който не се колеба много и опъна мрежата за 1:1.

Веднага след подновяването на играта СПАЛ излезе отново напред. След центриране от фаул в 51-ата минута на Скиатерела, Лоренцо Симич с глава засече и направи 2:1.

След час игра преднината на гостите набъбна на 3:1. Палоши получи пас в наказателното поле и озовал се очи в очи с вратаря, увеличи аванса на своите.

В 82-ата минута СПАЛ остана с човек по-малко, след като Скиатерела получи втори жълт картон.

В 86-ата минута Кротоне върна още едно попадение чрез Будимир, който оформи крайното 2:3.