Наполи отново се изкачи на лидерската позиция, след като се наложи над Болоня с 3:1 в мача от 22-ия кръг на Серия А. Ювентус само за кратко успя да свали "небесно-сините" от върха, но те отново се настаниха там с 57 точки. Така Наполи има мъничка, но сладка преднина от 1 точка пред "бианконерите". Болоня пък е 12-и с 27.

"Червено-сините" изненадаха "небесно-сините" с гол от съблекалнята в 25-ата секунда на мача. Федерико Ди Франческо центрира в наказателното поле, където Родриго Паласи се извиси най-високо, за да засече с глава отблизо в мрежата с помощта на дясната греда, оставяйки Пепе Рейна безпомощен.

Наполи обаче бързо съумя да изравни резултата още в 5-ата минута на срещата. Нещастен момент за Ибрахима Мбайе, който, опитвайки се да отклони центриране в малкото наказателно поле, прати топката право зад гърба на вратаря. 

В 22-ата минута Родриго Паласио се включи добре в наказателното поле и овладя убийствен пас, преди да шутира към вратата, но ударът му беше блокиран от защитник, който се хвърли по невероятен начин на шпагат.

Домакините удвоиха резултата от дузпа. Адам Мазина задържа за фланелката Хосе Кайехон в наказателното поле, а главният рефер не се поколеба да отсъди 11-метров наказателен удар в полза на "небесно-сините". Дрис Мертенс се нагърби с изпълнението на дузпата и бе безпогрешен за 2:0. 

Отново Мертенс заби впечатляващото трето попадение във вратата на гостите. 30-годишният нападател направи страхотен рейд, след което нахлу в наказателното поле, преодоля няколко от защитниците на Болоня и намери топката с невероятна сила и плътност, пращайки я в горния десен ъгъл на вратата.

В последните секунди от редовното време Адам Мазина замалко да мушне още един гол във вратата на Пепе Рейна. Стражът на Наполи обаче реагира превъзходно, за да отрази.