Спортният директор на Лацио Игли Таре обясни защо очакваният вчера трансфер на 19-годишния атакуващ полузащитник Фелипе Андерсон от Сантос се провали.

Орлите искаха да привлекат младежкия национал на Бразилия в последния ден от зимния трансферен прозорец, но забавяне в преговорите не позволи сделката да бъде финализирана до затварянето на пазара снощи.

Въпреки неуспеха сега, римляните декларират желание да привлекат и след края на сезона талантливия халф, който щеше да им струва 7,5 милиона евро.

„Желанието на играча, и нашето, е тези преговори да продължат и да го вземем през лятото“, заяви Таре пред „La Lazio Siamo Noi“.

„Направихме всичко възможно, за да го привлечем, защото той щеше да бъде черешката на тортата за нас. Имахме споразумение и това би трябвало да завърши позитивно.“

„Както и да е, нещата тогава се усложниха, защото неговият клуб и фондът, който държи 50% от правата му, не можаха да се разберат как да си разделят трансферната сума.“

„Ние се разбрахме за 7,5 милиона евро, плюс 30% от сумата от бъдеща негова продажба, но двете страни там не успяха да стигнат до решение“, каза още албанският шеф на Лацио.

19-годишният Фелипе Андерсон има записани 56 мача и 6 гола за Сантос, където си партнира в предни позиции с бразилската суперзвезда Неймар.