Спортният директор на Лацио Игли Таре ще трябва отново да си посипе главата с пепел, след като през пореден зимен трансферен прозорец се издънва с опитите си да привлече нов атакуващ футболист в последния възможен ден.

По-рано в четвъртък стана ясно, че след продължителни преговори орлите са се договорили със Сантос за покупката на 19-годишния офанзивен полузащитник Фелипе Андерсон, който минава за един от най-големите таланти в Бразилия.

Медиите в Италия обаче разкриват, че албанецът Таре не е успял да уреди необходимите документи по сделката преди края на трансферния пазар на Апенините, който официално затвори в 20:00 часа българско време.

Така трансферът на бразилския младежки национал пропада. Иначе Лацио трябваше да плати за Фелипе Андерсон 7,5 милиона евро плюс бонуси, с които цената на младока можеше да достигне 10 милиона.

През миналата зима орлите също се изложиха в последния ден от пазара, като не успяха да привлекат нито Кейсуке Хонда от ЦСКА Москва, нито Джузепе Роси от Виляреал и в крайна сметка липсата на нов човек в предни позиции провали тима в битката за класиране в Шампионската лига.

Иначе по-рано днес Лацио се раздели с трима свои играчи. Вратарят Хуан Пабло Карисо бе даден под наем на Интер, докато нападателят Джузепе Скули и бранителят Лучано Дзаури бяха преотстъпени на Пескара.

Орлите се борят на три фронта през този сезон и имаха нужда от нов офанзивен играч с оглед на честите травми на голмайстора Мирослав Клозе и слабата конкуренция в атака, но такъв изглежда няма да бъде привлечен и това ще коства доста трудности на треньора Владимир Петкович през пролетта, особено след като доскорошният капитан Томазо Роки бе освободен, за да премине в Интер и вариантите в нападатение станаха още по-малко.