Отборът на Сасуоло победи Болоня с 3:1 в среща от 12-ия кръг на Серия А. Резултатът бе открит в 35-ата минута от Франческо Капуто. В 69-ата Жереми Бога удвои аванса на домакините, но само минута по-късно Болоня върна едно попадение чрез Рикардо Орсолини. Крайният резултат бе оформен в 75-ата минута, когато Франческо Капуто отбеляза второто си попадение в срещата.

Първата по-интригуваща ситуация в двубоя дойде чак в 34-ата минута, когато Доменико Беради връхлетя върху неадресиран пас в наказателното поле и нанесе страхотен удар в средата на целта. Лукаш Скорупски обаче го очакваше и направи брилянтно спасяване.

Секунди по-късно обаче Франческо Капуто със страхотно завършващо отиграване. Той си освободи пространство след добро подаване в наказателното поле и оплете топката в мрежата, намирайки долния ляв ъгъл.

До края на първата част нямаше нови опасни ситуации. 

В 55-ата минута Андреа Поли бе непокрит в наказателното поле и след като топката се озова в краката му, италианецът пласира  удар в десния ъгъл на вратата, но беше отказан от брилянтно спасяване със сетни усилия от страна на Андреа Консигли.

В 69-ата невероятна индивидуална изява от страна на Жереми Бога завърши с удар от наказателното поле. Той прати топката точно в долния ляв ъгъл, правейки резултата 2:0. 

Гостите бяха изключително бързи и върнаха един гол само минута по-късно. Отскочила топка попадна в Рикардо Орсолини, който стреля в целта от непосредствена близост и направи резултата 2:1. 

В 75-ата Франческо Капуто възстанови двойния аванс за домакините, след като завърши красивия си индивидуален рейд с превъзходен удар от вътрешността на наказателното поле. Топката навести дясната част на вратата, а Лукаш Скорупски нямаше какво да направи. 

В 78-а Болоня отбеляза второ попадение, но съдията Марко Пичинини поиска да прегледа ситуацията с VAR, допускайки възможна засада при атаката за попадението. След проверката реферът отмени гола заради засада. 

В добавеното време на срещата Грегъри Дефрел си създаде добра възможност и опита да направи победата на своя отбор още по-изразителна, но съвсем малко по високо, на косъм от напречната греда.

Така Сасуоло се изкачи до 11 позиция в класирането и има 13 точки, а Болоня е три места по-долу с 12 точки.